Skip to main content
75 50 25 25
marianne@kaffe-baren.dk

    SMØRREBRØD

    Smørrebrød

    Vi har de seneste 30 år haft smørrebrød på menuen. I gamle dage nok det man mest kaldte flade håndmadder. I dag laver vi både håndmadder og smørrebrød i flere forskellige størrelser/prisniveauer, både til private og til erhverv.

    Vi bruger lokal bager til vores rugbrød og vi får pålæg fra lokal delikatesse og pølsemageri. Vi går meget op i Kvaliteten af vores råvarer.

    Smørrebrød er typisk en skive rugbrød, der er belagt med pålæg som f.eks. Fisk, kød, leverpostej eller pølse- men det er kun fantasien der sætter grænser.

    Det blev udviklet sidst i 1800-tallet, og som noget af det første fra det danske køkken som faktisk er blevet kendt uden for landets grænser.

    Ordet kommer af smør og brød. Oprindelig betegner det bare brødskiver, der er smurt med smør (eller fedt). Men En af dem, der gjorde dansk smørrebrød kendt i verden over, var vinhandler og restauratør Oskar Davidsen. Han blev berømt for sin smørrebrødsseddel på 140 cm og med ca. 190 varianter. I dag drives generationsforretningen af Ida Davidsen som også stadig er aktiv i forretningen.

    I Kaffebaren har vi dog ikke 190 forskellige varianter men vi går ikke i vejen for nye udfordringer og vores menukort er kun som inspiration.

    Top 10 i Kaffebaren

    • Æg/rejer (Koldings Bedste 2023)

    • Roastbeef

    • Dyrlægens

    • Karbonade med pickles og mayonaise

    • Steg med rødkål

    • Fiskefilet med remoulade

    • Rullepølse med løg og sky

    • Leverpostej med bacon

    • Hamburgerryg

    • Mørbrad a la creme

    Vi har vores smørrebrød i 3 forskellige prisklasser 30, 35 eller 40 kr.

    Derudover har vi noget luksus smørrebrød som f.eks. kunne være mørbrad a la creme, røget laks, og bøf med bløde løg.